21 november 2014

Zandberg

 

Nu het toch actueel is, willen wij een 2de idee lanceren in het kader van de “Groene Stroom”. Met de komst van gemeenschapscentrum De Wiek op de Zandberg en in latere instantie waarschijnlijk de nieuwe sporthal zal het sociale leven in Zele zich voor een groot deel afspelen op de Zandberg. Het is dan ook aangewezen om eens te gaan nadenken over het Zandbergplein en dit plein eventueel een facelift te geven met aandacht voor parkeerplaats (bovengronds of ondergronds).

 

We hebben nu enkele voorstellen van Zelenaars gebundeld die betrekking hebben op het Zandbergplein.

 

De Zandberg moet zeker sfeervoller worden zodat er verschillende (culturele of andere) festiviteiten kunnen op doorgaan. De stijl waarin De Wiek is gebouwd zou men kunnen doortrekken naar het plein. Op deze manier creëert men 1 geheel. Men zou een fietsenstalling en een speeltuintje met caoutchouc ondergrond kunnen voorzien in de buurt van de terrassen van de horecazaken. (fietsenstalling en speeltuintje staan niet op de schets).

 

Om het plein sfeervoller te maken zou men ook kunnen refereren naar de oude Zandbergmolen door het plaatsen van een miniatuurmolen (replica van de oude molen).

 

Er mag zeker niet uit het oog verloren worden dat er voldoende parkeerplaats is, al dan niet ondergronds (ondergronds = duur!).

 

Ook is er een voorstel om van de Zandberg 1 groot plein te maken. De straat in het midden verdwijnt en het verkeer wordt rond het plein geleid (rijrichtingen: gele pijlen op de schets). Langs deze straten worden er ook parkeerplaatsen voorzien (blauwe lijnen op de schets). De frituur “Smulboetiek” krijgt een andere plaats op de Zandberg. Er mag maar 1 toegang zijn voor de parking op het plein om te vermijden dat het plein een autostrade wordt zoals de Markt. Op welke manier er zoveel mogelijk parkeerplaats op het plein kan gecreëerd worden laten we over aan de bevoegde personen.

 

Al deze voorstellen zijn natuurlijk niet onmiddellijk realiseerbaar. Veel van deze ideeën moet je vooral zien op lange termijn, zoals de visie van de “Groene Stroom”. Het is volgens ons noodzakelijk om hierover een visie te creëeren voor de toekomst.

 

Uiteraard willen wij alle Zelenaars bedanken die met ons meedenken over de toekomst van ons centrum. Mensen die nog met ideeën rondlopen kunnen nog steeds bij ons terecht (zele.vlakaf@gmail.com).

 

Zele Vlakaf

Verkiezingen 2018

Herman Van Driessche zal in oktober de lijst trekken van het kartel N-VA/Zele Vlakaf.