23 januari 2015

Het wordt tijd dat het park niet alleen gebruikt wordt tijdens de 11 juliviering (Vlaamse feestdag) en een sporadische picknick, maar dat het park ook wordt gebruikt op dagen dat er geen festiviteiten zijn. Een opwaardering dringt zich dus op.

 

Park Peeters GRB - kopie

 

Het park heeft als grote troef dat het centraal in de gemeente gelegen is. Dus een zondagnamiddagwandeling naar het park behoort voor vele Zelenaars tot de mogelijkheden.

 

Park Peeters moet een plaats worden waar je op je gemak kan flaneren tussen het groen en waar de kindjes kunnen ravotten op een speeltuin, terwijl de ouders of grootouders genieten van het zonnetje op een terras van een brasserie. (vijverhuis, voorbeeld: zie foto)

 

Afbeelding1 Afbeelding2

 

 

 

 

 

 

Afbeelding3

 

We zouden ook kunnen bekijken of het mogelijk is om een soort van kinderboerderij (kleinschalig) te maken in het park. Op deze manier zouden de kinderen kennis kunnen maken met een aantal dieren, zoals geitjes, schaapjes, konijnen, cavia’s, …

 

Wat ook de moeite loont om te onderzoeken is of we het park niet kunnen ontsluiten naar de Markt. (doorgang via VP-plein? Zie plan) Op deze manier zou het park ook snel bereikbaar zijn vanaf de terrassen op de Markt.

 

Uiteraard is deze tekst weer een samenvoeging van ideeën die wij van Zelenaars ontvangen hebben. Waarvoor onze dank! Mensen die nog met ideeën rondlopen kunnen nog steeds bij ons terecht. (zele.vlakaf@gmail.com)

 

Zele Vlakaf

 

Verkiezingen 2018

Herman Van Driessche zal in oktober de lijst trekken van het kartel N-VA/Zele Vlakaf.